Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- سید حسین علم الهدی پیشگام دانشجویان پیرو خط امام بود که در مکتب امام خمینی(ره) درس شجاعت و ایثار را آموخته بود و در هویزه حماسه آفرید و تا آخرین نفس در مقابل دشمن متجاوز ایستاد و خون پاک خویش را نثار کرد.

سال های نخست پیروزی انقلاب اسلامی، هنوز نه جو انقلابی فروکش کرده بود و نه انقلاب از ضد انقلاب به خوبی قابل شناسایی بود و نیروهای انقلابی به طور کامل استقرار پیدا نکرده بودند، در چنین شرایطی 31 شهریور 1359خورشیدی نیروهای بعثی به ایران کهن سال و نظام نوپای جمهوری اسلامی حمله کردند و آغازگر جنگی شدند که نشان از هشت سال مقاومت و ایثارگری ایرانیان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هشت سالی که شاهد صحنه هایی زیادی ازخودگذشتگی و جوانمردی مردمان ایران را نشان داد. یکی از چنین صحنه هایی در هویزه رخ داد، حماسه ای که به دست پاک ترین فرزندان این مرز و بوم رقم خورد؛ یعنی فرمانده ای دانشجو به نام «سیدمحمدحسین علم الهدی» و عده ای از یارانش.
چند ماهی از جنگ تحمیلی می گذشت که ابوالحسن بنی صدر رییس جمهوری وقت دستور تخلیه هویزه را از نیروهای بسیج و پاسدار صادر کرد و دستور داد که در سوسنگرد مستقر شوند، دستوری که با مخالفت سیدمحمدحسین علم الهدی فرمانده وقت سپاه هویزه روبرو شد و پس از تماس علم الهدی با آیت الله خامنه ای لغو شد و این نیروها در آنجا مستقر شدند تا چند هفته بعد حماسه ای را رقم بزنند و خون خود را نثار خاک وطن کنند.
در آذرماه 1359خورشیدی پس از شکست بیش از 2 گردان از نیروهای عراقی در جنوب سوسنگرد به وسیله سربازان اسلام یک گروهان از نیروهای سپاه اهواز جهت محافظت و پدافند شهر هویزه از سوسنگرد به آن شهر اعزام شدند افراد این گروهان پس از رسیدن به منطقه و استقرار، عهده دار حفاظت از جنوب تا جنوب غربی شهر هویزه شدند در حالی که از کمترین امکانات دفاعی هم بی بهره بودند.
در آغاز این هجوم نیروهای بعثی از محور هویزه تا کرخه پیشروی کردند و در امتداد آن مستقر شدند به نحوی که حدود 10 کیلومتری تا هویزه فاصله داشتند. در چنین شرایطی در 15 دی ماه همان سال عملیاتی که می توان آن را نقطه عطف عملیات منظم نیروهای ارتش و سپاه دانست، شروع شد.
از جمله هدف های این عملیات پاکسازی شمال و جنوب کرخه از وجود نیروهای متجاوز ارتش عراق و آزاد سازی پادگان حمید و منطقه جفیر بود. نتایج عملیات در این روز موفقیت آمیز بود اما هنوز عقبه های اصلی دشمن در پادگان حمید و سه راهی جفیر آسیب ندیده بود. رزمندگان اسلام پس از تصرف مرزهای کرخه و حاج بدر قصد پیشروی به سوی پادگان حمید را داشتند اما به دلایلی مانند نرسیدن مهمات قرار بر این شد که ادامه عملیات در 16 دی ماه انجام شود.
روز بعد ارتش بعثی با اجرای پاتکی سنگین موفق شد، نیروهای سپاه را در محاصره گرفته و به بازپس گیری مناطق آزاد شده بپردازد. در این میان قوای پاسدار به فرماندهی فرمانده وقت سپاه هویزه، دانشجوی شهید سیدمحمدحسین علم الهدی به مقاومتی جانانه علیه تیپ زرهی ارتش بعث دست زد اما به علت فقدان پشتیبانی و کمبود مهمات، رزمندگان و شخص علم الهدی شربت شهادت نوشیدند. پیکرهای مطهر این شهیدان حماسه ساز، ماه ها بعد، پس از بازپس گیری مناطق اشغالی، تفحص و در همان محل درگیری به خاک سپرده شد. امروز مزار این شهیدان گلگون کفن زیارتگاه هزاران هزار زائر است.
سید محمدحسین، فرزند آیت‌الله حاج سید مرتضی، در هشتم مهر 1337 خورشیدی در اهواز چشم به جهان گشود. وی به عنوان فردی مبارز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مبارزات خود را از همان دوران کودکی علیه رژیم پهلوی آغاز کرد، مبارزاتی که همراه با دستگیری و شکنجه نیز بود. برای نمونه در 15 سالگی در جریان مراسم عزاداری روز عاشورا، در 1353 خورشیدی همراه دوستانش به برگزاری راهپیمایی در سطح شهر اقدام می‌کنند. ساواک او را دستگیر و به بند نوجوانان منتقل می‌کند. او بارها مورد شکنجه قرار گرفت و پس از مدتی که خانواده حسین به دیدارش موفق می‌شوند، وی در پاسخ به این‌که چه چیزی لازم داری که برایت بیاوریم، گفت: «فقط یک جلد قرآن برایم بیاورید». مبارزاتش همچنان ادامه پیدا کرد تا اینکه در سال 1356 در رشته مورد علاقه اش، تاریخ، در دانشگاه فردوسی مشهد قبول و در همان سال در مسجد کرامت مشهد با جلسات آیت الله سید علی خامنه‌ای و آیت الله هاشمی نژاد آشنا شد و در این سال پس از متشنج شدن اوضاع دانشگاه، به اهواز بازگشت و هسته مرکزی سازمان موحدین را با همفکرانش در اهواز تشکیل داد و اقدام به مبارزه مسلحانه علیه رژیم کرد و علاوه بر آن به تکثیر و پخش اعلامیه‌های امام خمینی(ره) مشغول بودند.
با پیروزی انقلاب اسلامی حسین با تشکیل کلاس‌های پی در پی در کانون‌های فرهنگی به آموزش قرآن، نهج البلاغه و تاریخ اسلام به جوانان می‌پرداخت. گاهی برای این کلاس‌ها بیش از 15 ساعت در روز وقت صرف می‌کرد. حسین در تابستان به 800 شاگرد پسر و دختر نهج‌البلاغه و درس تاریخ می‌داد.
دانشجوی سال دوم دانشگاه مشهد در رشته تاریخ بود، با شروع جنگ تحمیلی همراه با گروهی از دانشجویان و نیروهای بسیجی، به سوی جبهه‌های دفاع حق علیه باطل شتافت. حسین هیچگاه دست از کارهای فرهنگی نمی‌کشید. در بحبوحه جنگ برنامه‌ای زنده به نام «جهاد در قرآن» را در رادیو اجرا می‌کرد و در آن پیوسته در رابطه با موضوعات جنگ و جهاد، رابطه مسلمین با دشمن، صفات و شرایط مجاهد و... سخن می‌گفت.
علم الهدی ابتدا به عنوان نیروهای مردمی به کمک فرماندهان در جنگ می شتافت و پس از رفتن به اهواز و قبول مسوولیت فرماندهی سپاه هویزه، وی به همراه نیروهایش در سپاه هویزه که اغلب از نیروهای بومی منطقه بودند عملیات‌های متعددی انجام دادند که از جمله آن‌ها می‌توان به مین‌گذاری جاده‌های منتهی به جبهه جفیر برای زمین گیر کردن عراقی‌ها و سختی در تردد آن‌ها به روستاها اشاره کرد.
علم الهدی در ایام جنگ در دبیرستان پروین اعتصامی مسوول ساماندهی امور رزمندگان بود اما پس از شهادت شهید اصغر گندمکار که دوستش بود به هویزه اعزام شده بود. وی وقتی در هویزه مستقر شد بسیاری از مشکلات مردم این شهرستان را از نزدیک دید و به ویژه در مساله تأمین غذا به مردم محروم آنجا کمک می‌کرد که غذای آن‌ها از دیگر شهرستان‌ها تأمین شود. رابطه نزدیکی که میان او و عشایر آن منطقه به وجود آمد سبب شد به فکر این باشد که مردم عرب خوزستان را به دیدار امام خمینی(ره) ببرد، چون معتقد بود این دیدار و ارتباط بین مردم و امام (ره)، برای حفظ انقلاب بسیار موثر است.
زمانی که صدام به دروغ و ریا می‌گفت برای خدمت به مردم خوزستان به ایران حمله کردم، شهید علم الهدی می‌خواست این را به جهانیان ثابت کند که عشایر عرب خوزستان پایبند به امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی هستند. به همین دلیل بود با تحمل مشکلات و سختی‌های این کار، یک هزار تَن از مردم خوزستان را با قطار به جماران برد.
سرانجام این رزمنده اسلام در 22 سالگی به فیض شهادت نایل آمد. 16 ماه پس از شهادتش، طی عملیات بیت‌المقدس، با تلاش گروه‌های تفحص، پیکرهای مطهر وی و یارانش شناسایی شد. شهید علم الهدی را از قرآنی که در کنارش بود شناختند. قرآنی که به وسیله امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای امضا شده بود پس از تشییع باشکوه پیکرهای این شهدا در اهواز، در هویزه به خاک سپرده شدند.
مقام معظم معظم رهبری در سخنان خود درباره شهید علم الهدی می فرمایند: «برادر عزیز ما، حسین علم الهدی در جلسات و کلاس های ما در مشهد حضور فعال داشت، اما من در آن زمان ایشان را به خوبی نمی شناختم و نمی دانستم که یکی از مسلمانان نابغه است، تا این که به اهواز رفتم و از نزدیک با او آشنا شدم و چندین خاطره با ایشان دارم. از جمله آخرین روز پیش از شهادت حسین، یعنی روز 28 صفر. من کنار کرخه کور ایستاده بودم که نماز بخوانم، دیدم حسین علم الهدی و عده دیگری از برادران به سوی من می آیند. خیلی گرم و صمیمی با من برخورد کردند و من هم از دیدارشان بسیار خوشحال شدم. بعد از این که قدری با هم صحبت کردیم، به آنها گفتم: «خب، نیروهای ارتش به این جا رسیده اند، شما دیگر می توانید به عقب برگردید.» اما حسین گفت: «نه آقای خامنه ای، ما می خواهیم به پیش برویم.» البته حقیقتا هم آنها به پیش رفتند و به لقاءالله پیوستند».

---------------------------------------------------
*پژوهشگر ایرنا
پژوهشم **9370**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي مناسبت ها شهيد علم الهدي حماسه هويزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۲۲۹۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره شهدای حسین آباد دورود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان ؛یادواره شهدای منطقه حسین آباد با حضور خانواده های معظم شهدا مردم شهید چپرور این منطقه دورود بر زار شد 
 محله حسین آباد شهرستان دورود ۹۰ شهید والا مقام تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



دیگر خبرها

  • ادای احترام جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا به شهدای هویزه
  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • برگزاری آیین معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • معرفی شهید سرسنگی به عنوان شهید شاخص استان یزد
  • یادواره شهدای حسین آباد دورود
  • آغاز اردوی تیم ملی کشتی فرنگی
  • نفرات و تیم‌های برتر کشتی فرنگی جام تختی مشخص شدند + جزئیات
  • ساخت و اجرای کابوس‌هایتان را به «کابوس‌مند» بسپارید
  • حماسه باشکوهی که شهید شیرودی رقم زد/در حد امکان وامدار تاریخ بودم
  • حماسه پورحمیدی با چشمان گریان (عکس)